Activiteiten en Kalender

Maandprogramma :

Tijdens onze openingsuren heb je steeds de keuze; je kunt op een gemoedelijke wijze lotgenoten ontmoeten, een ongestoord gesprek hebben met een van onze vrijwilligers of deelnemen aan de activiteit van de dag. Je kunt ook gewoon voor informatie komen. De lotgenotencontacten en infomomenten zijn toegankelijk voor ieder die rechtstreeks (als patiënt) of onrechtstreeks (als naaste, familielid, vriend(in), werkgever of – nemer, …) met kanker te maken kreeg en nog steeds worstelt met deze ervaring. De massage is enkel toegankelijk voor mensen die zelf aan kanker lijden of hebben geleden. De activiteiten zijn bedoeld voor en aangepast aan personen die aan de ziekte lijden of geleden hebben. Een eventuele begeleider mag ook deelnemen aan de activiteit.

Wil je gewoon langskomen voor een babbel met een van onze vrijwilligers of met lotgenoten bij een kop koffie, thee of iets fris, dan spring je gewoon binnen op de momenten dat we geopend zijn en dat het jou uitkomt. Hiervoor is het niet noodzakelijk dat je je op voorhand inschrijft.

Op financieel vlak kan kanker een grote, negatieve impact hebben. Daarom bieden we onze activiteiten zo veel mogelijk aan tegen de symbolische prijs van
€ 1,- per deelname. De toegang tot Ons Huis en de kop koffie, thee of iets fris zijn gratis.

Je kan per keer betalen of een 5-beurtenkaart kopen voor de prijs van € 5,-. De 5-beurtenkaart biedt als voordeel dat je een zesde keer gratis krijgt.
Indien je wegens omstandigheden de kaart niet kunt opgebruiken, mag je deze terug inleveren en krijg je het resterende bedrag terug.

Voor deelname aan de activiteiten vragen we dat je je wel op voorhand inschrijft. Dit laat ons toe voldoende materialen, ingrediënten of andere te voorzien voor de deelnemers. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar info@onshuismeteenhart.be of door te bellen naar 0474 37 86 75. Indien je voicemail aan de lijn krijgt, spreek een bericht in met vermelding van je telefoonnummer en de gewenste activiteit. We bellen je zeker terug ter bevestiging.

Voor meer informatie of detailgegevens over de activiteit; klik op een van onderstaande knoppen.

Over de massage :

 • Iedereen die zelf aan kanker lijdt of nog niet zo lang uit behandeling is, kan genieten van een deugddoende massage.
 • Ook aan de kinderen van mensen met kanker wordt gedacht. Voor hen bieden we periodiek een aangepaste kidsmassage aan.
 • Indien je graag van een ontspannende massage geniet, gelieve je in te schrijven. Dit kan enkel telefonisch (0474/37 86 75; indien voicemail, spreek een bericht in).
 • Na iedere massage nemen we een kwartier de tijd om de ruimte, de massagetafel e.d. te reinigen, te ontsmetten en de ruimte te ventileren.
 • Voor de massage vragen we € 1,-

Over het ontmoeting- en infomoment :

 • Dit is toegankelijk voor mensen met kanker of die ooit aan de ziekte geleden hebben, alsook voor naasten.
 • Inschrijven vooraf is niet nodig, je springt binnen wanneer het jou uitkomt (tussen 13 en 16 Hr).
 • Is het je eerste bezoek aan Ons Huis? Geef eventueel vooraf een seintje via mail of telefoon, dan zorgen we er voor dat je goed opgevangen wordt.

Over de activiteit van de dag :

 • Iedereen die zelf aan kanker lijdt of geleden heeft, alsook hun eventuele begeleider, kan deelnemen aan een activiteit.
 • De activiteiten vinden vaak plaats tijdens de ontmoetingsmomenten. Deelname is zeker niet verplicht.
 • Opdat we voldoende materialen voor de activiteit kunnen voorzien, vragen we dat deelnemers zich op voorhand inschrijven.
 • Voor deelname aan een activiteit wordt € 1,- per deelnemer gevraagd.